Oare suntem fericite doar în prezenţa unui partener minunat, atunci când primim cadouri, veşti bune, atenţie şi aprecieri din partea celorlalţi? Cu siguranță, nu. Fericirea este o stare interioară pe care ai nevoie să o cultivi constant. Cum poți face asta?

                                                                                                                                                                   Autor: pshiolog Diana Pîrje


1. Trăieşte în prezent!

 

Atât de multă energie pierdem cu mii de gânduri pe care ni le facem, fie despre trecut, fie despre viitor, fără să conştientizăm că nu ne ajută deloc strategia noastră. O femeie cu o energie specială, magică, care atrage lucruri bune şi oportunităţi în viaţa ei ca un magnet, este acea femeie care trăieşte în prezent, aici şi acum şi care se bucură de fiecare clipă din viaţă ei.

Trucuri pentru a reuși acest lucru: opreşte-te pentru câteva momente şi respiră conștient. Simte bucuria vieţii. Magia şi privilegiul de a fi femeie. Inspiră şi expiră. O femeie prezentă va avea întotdeauna parfumul unei femei atrăgătoare și centrate, aliniate cu ea însăși, cu valorile și alegerile sale. Şi stii cat e de minunat să simți în fiecare secundă energia vieții? Te invit să testezi.

 

2. I have a dream because I’m a Queen!

 

Ca să fii fericită cu adevărat, caută să trăieşti conectată la tine şi la visurile tale. Bucură-te de tine cu adevărat, de ceea ce eşti, aşa cum eşti. Caută să ai mereu în minte ceea ce îţi doreşti cel mai mult să realizezi. Trăieşte conectată la această emoţie şi la această energie. Te invit să aplici şi să-mi spui. Dar… dacă nu ştii ce-ți dorești?  Am mai auzit întrebarea. Atunci te întreb: “Ce te face să te simţi cel mai bine, ce simţi că faci cu atâta pasiune şi plăcere, încât, nu simți oboseal și, nu știi când trece timpul? “. Aceste întrebări sunt un excelent punct de plecare.

 

3. Aprecierea şi admiraţiaCând te-ai admirat ultima dată cu adevărat? Când ai simţit că ai pentru ce să te apreciezi, din toată inima, aşa cum o faci cu unele persoane din viaţa ta?

Te invit chiar acum să iei o foaie de hârtie şi sa scrii toate lucrurile pentru care te apreciezi şi te admiri. Şi. crede-mă, sunt aşa de muulte… Și, nu, nu îmi spune că nu ai pentru ce. Chiar și o mâncare făcută cu dragoste este un act de creaţie – am auzit vorba asta undeva și mi-a plăcut mult. Când te apreciezi şi te admiri, îţi creşte enorm stima de sine, devii altă persoană, sigură, puternică, inspirațională.

 

4. Mă accept aşa cum sunt!

 

Ei bine, da, aceasă afirmaţie face minuni! Când începi să ai înţelepciunea necesară pentru a înţelege că sunt unele lucruri pe care pur şi simplu nu le poţi schimba, atunci chiar devii mai fericită şi mai împlinită! Vei înceta lupta pe care ai purtat-o de atâta timp cu tine însăţi, vei fi eliberată! Vei înţelege şi vei simţi că eşti unică şi specială, că ai darurile tale de care toţi cei din jurul tău merită să se bucure!

 

5. Lucruri care îţi fac plăcere

 

O sesiune de shopping, o baie cu lumânări parfumate, o carte bună sau un film? Toate aceste plăceri pe care le faci pentru inima ta îţi cresc considerabil nivelul endorfinelor şi te vei simţi imediat mult mai bine! Fă lucruri pentru inima ta: scrie, citeşte,meditează, orice îți face bine.

 

6. Optimism şi voie bună

 

Trăieşte cu optimism, voie bună, încredere şi ai pentru fiecare om de lângă tine o vorbă bună şi o încurajare. Îţi schimbă energia! Şi, în plus, ceea ce primeşti, este ceea ce oferi. Oferă din plin lucruri bune şi frumoase!
Acum mă crezi că nu ai nevoie de lucruri mirobolante şi ieşite din comun că să te simţi și să fii, cu adevarat, fericită? Aplică lucrurile pe care ţi le-am spus mai sus şi îţi promit că vei vedea o schimbare minunată în viața ta. Pentru că meriţi! Te-ai născut cu tot ce ai nevoie ca să fii fericită! Fericirea e în tine şi, mai ales, în atitudinea ta faţă de tine.

Sper că ţi-a plăcut invitaţia mea la fericire!

Până data viitoare,

Diana Pîrje


Diana este psiholog, fondatoare a site-ului și conceptului personal “Diana Pîrje” – având drept obiectiv să inspire tinerele fete să își descopere fericirea și puterea interioară. “Avem puterea să strălucim din interior și să ne creăm realitatea pe care ne-o dorim, pe care am visat-o de mici copile. Secretul este doar să credem în noi”- este motto-ul pe care îl aplică în viața sa și în workshop-urile pe care le organizează.

Diana este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București și masterand în Psihologia Sănătății – Cercetare clinică și Optimizare comportamentală. O puteți găsi aici: www.dianapirje.ro

6606 Total Views 2 Views Today