CarmenExistă o nevoie, în natura omului, de a se căuta pe sine într-o altfel de lume, de a-și transcende celălalt Eu pe tărâmuri de poveste, de a căuta în el însuși arhetipul eroului. În această călătorie, poveștile celor care au ajuns deja la destinație devin niște porți de ascensiune în spațiu și timp, care scurtează drumul. Drumul acela pe care, mergând, te hrănești cu frumusețea și miracolul din jur și crești magic, ca un Făt-Frumos. Devenim suma oamenilor din jurul nostru, iar istoriile la care alegem să ne expunem ne fac părtași la poveste.

Poveștile inspiră, produc mutații interioare și dezlegări de sensuri. Ele vorbesc despre oameni ca noi, despre alegeri, renunțări și dureri, despre frici, despre obstacole și bătălii înverșunate. Ele ne oferă combustibilul interior pentru a parcurge drumul cu încredere și entuziasm. Eroii din povești trezesc în noi puterea de a reteza capetele hidoase ale urâtului care parazitează lumea și care cresc iar și iar, într-un război aproape nesfârșit. Poveștile ne aduc mai aproape de aceia care au avut curajul de a abandona palate reci pentru a putea pleca în călătoria magică, au avut curajul de a lupta cu balauri și iluzii pentru a găsi comorile vieții.

Scuturăm din ei prea-plinul pentru a-i hrăni pe cei care pleacă în propria călătorie. Pe cei pregătiți să înțeleagă, pe cei care au aprins o scânteie de sens în sterilitatea gândirii, pe cei cu spiritul treaz, pe cei care vor sa transforme urâțenia care amenință lumea. Pasiunea, poveștile, strălucirea, curajul, îndârjirea celor care și-au luat deja darurile în primire nu pot trece pe lângă ceilalți fără a modifica felul lor de a fi în lume.

Putem schimba Universul, folosindu-ne de cel mai de preţ bun: Cuvintele! Ele ne așteaptă să intuim minunea pe care o cuprind. Scopul. Menirea. Darul. Misiunea. Drumul. Înțelesul. Tu le alegi. Noi venim cu Inspirația!

 

semnatura

 

 

 

 

 

 

ABOUT AUTHOR:


CarmenCarmen Dragomir este jurnalist, fondatorul Inspire Magazine, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Timp de peste 10 ani a lucrat în mass-media națională, dintre care ultimii opt ani i-a petrecut ca reporter special la Jurnalul Național. Filozofia sa este de a aborda dificultățile care apar începând din interior, permițând astfel ca modificările externe să apară ca un rezultat firesc. Crede cu tărie că schimbarea începe la nivel individual și că niciodată nu este prea târziu pentru a deveni o versiune mai bună. Perspectiva prinde contur odată ce alegem să ne înconjurăm de oameni profunzi și de poveștile lor valoroase. De aceea, Carmen a recurs la întreaga sa experiență jurnalistică pentru a aduce mai aproape, prin acest proiect, Inspirația care transformă.

Îi poți scrie la: carmen.dragomir@inspire-magazine.ro


5372 Total Views 6 Views Today