Sadhguru vorbește despre sursa bucuriei și explică de ce a fi fericit este prima și cea mai importană responsabilitate a oricărei ființe umane.


Thumbnail SadhguruSadhguru: Fericirea nu vine doar din realizări. Când erai un copil, erai pur și simplu fericit. Aceasta este natura ta. Dacă faci ceva împotriva naturii tale, nu vei ajunge nicăieri. A fi fericit nu este scopul final al vieții. A fi fericit este scopul fundamental al vieții. Dacă nu ești fericit, ce altceva poți face cu viața ta? Doar dacă ești fericit, alte mari posibilități se pot ivi în viața ta.

Prima și cea mai importantă responsabilitate a unei ființe umane este să devină o ființă plină de bucurie. Nu contează ce scop urmărești în viața ta, fie că este vorba de afaceri, fie că e vorba de putere, educație sau servicii, faci toate acestea pentru că undeva adânc în tine există un sentiment că acel lucru îți va aduce fericirea.

 

Prima și cea mai importantă responsabilitate a unei ființe umane este să devină o ființă plină de bucurie

 

Fiecare acțiune pe care noi o întreprindem pe această planetă izvorăște dintr-o aspirație la fericire, pentru că asta este natura noastră originară. Astăzi căutăm fericirea atât de mult, încât viața pe pământ este amenințată. Toți acești oameni care depind de situații exterioare pentru a fi fericiți nu vor cunoaște niciodată adevărata bucurie în viața lor.

Sursa bucuriei este în tine; te poți ocupa de ea. Când ești bucuros într-adevăr, când nu ai nevoie să faci nimic pentru a fi fericit, atunci orice dimensiune a vieții tale, felul în care te percepi și te exprimi în lume, se va schimba. Nu vei mai avea interese legitime pentru că, fie că faci ceva, fie că nu faci, fie că obții ceva sau nu, fie că se întâmplă ceva sau nu se întâmplă, vei fi bucuros datorită naturii tale. Când ești bucuros prin natura ta, acțiunile tale se vor ridica la un nivel total diferit.

 

Dacă ceva cu adevărat valoros nu se produce în tine, nu poți face nimic cu adevărat valoros în lume. Orice ai face, ceea ce răspândești este doar calitatea ta interioară. Dacă te îngrijorează ce se întâmplă în lume, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te transformi într-o ființă plină de bucurie

 

Cu siguranță este timpul să ne uităm în interiorul nostru și să vedem cum ne putem crea propria bunăstare. Prin propria ta experiență de viață poți vedea că adevărata ta bunăstare va veni numai atunci când interiorul tău se schimbă. Calitatea viații tale nu este determinată de ce fel de haine porți, ce diplome ai, din ce familie te tragi, de conturile de la bancă pe care le deții. Calitatea vieții tale depinde mai degrabă de cât de senin și de vesel ești în interiorul tău.

Dacă ceva cu adevărat valoros nu se produce în tine, nu poți face nimic cu adevărat valoros în lume. Orice ai face, ceea ce răspândești este doar calitatea ta interioară. Chiar dacă îți place sau nu, aceasta este realitatea. Dacă te îngrijorează ce se întâmplă în lume, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te transformi într-o ființă plină de bucurie.

 

 

*** Acest articol a fost publicat cu acordul și ajutorul Isha Foundation www.ishafoundation.org

 

ABOUT SADHGURU


Untitled design(1)

Yoghin, mistic și vizionar, Sadhguru Jaggi Vasudev este un maestru spiritual care face diferența. Cu un amestec captivant de profunzime și pragmatism, viața și activitatea lui servesc ca o aducere aminte a faptului că yoga nu este o disciplină ezoterică care vine dintr-un trecut depășit, ci o știință contemporană de o relevanță vitală pentru vremurile actuale. El a dezvoltat metode născute din știintele străvechi pentru a permite omului modern să își transforme viața și să își ia destinul în propriile mâini. Pasionante și provocatoare, profunde, de o logică și desăvârșită înțelepciune, conversațiile sale i-au adus reputația unui vorbitor și lider de opinie internațional. Sadhguru este foarte căutat la forumuri globale prestigioase pentru a aborda probleme diverse cum ar fi drepturile omului, principiile în afaceri, probleme sociale, de mediu și existențiale. Ascultătorii din toată lumea au fost impresionați de înțelegerea lui pătrunzătoare asupra problemelor actuale și afacerilor internaționale, precum și de abordarea sa asupra temei bunăstării umane.

 

 

9353 Total Views 2 Views Today