Să găsești inspirația și să îți crești forța creativă devine mai ușor cu aceste trei metode ale yoghinului și misticului Sadhguru, care se axează pe modalitatea prin care poți fi creativ.


#1 Găsește-ți inspirația oriunde

 

Sadhguru-tumbnailSadhguru: Tot ceea ce ființa umană a creat este doar o imitație și o variațiune a ceea ce deja există. Nu contează ce fel de mașină creezi, oricum, cele mai bune sisteme electronice și mecanice și cele mai complexe uzine chimice sunt în corpul tău. Iar dacă privești creativitatea ca pe o artă, tot ceea ce faci este doar o imitație la scară mică a naturii. Nu există creativitate reală ca atare. Creația a avut deja loc. Tu doar imiți creația. Așa că, dacă te întrebi cum să fii creativ în orice domeniu, tot ceea ce trebuie să faci este să observi în cel mai profund fel cu putință. Dacă îți dezvolți un simț al observării fiecărui lucru mărunt pe care îl faci și al fiecărui lucru care se întâmplă în jur, asta îți aduce o viziune extraordinară despre ceea ce poți face cu orice.

Creativitatea nu înseamnă neapărat că tu inventezi ceva fantastic. Cineva poate fi creativ în felul în care mătură podeaua. Dacă îți dezvolți mijloacele de a observa cu adevărat ceea ce se întâmplă în tine la toate nivelurile ființei, atunci vei fi extrem de creativ. Chiar dacă observi doar ce se întâmplă constant în jurul tău, vei vedea că există mereu un mod de a face același lucru într-un fel inovator.

 

#2 Învață cum să vezi fără a denatura

 

Sadhgu: Pentru a putea manifesta creativitatea, trebuie să dezvoltăm un anumit nivel de ne-distorsionare a minții. Dacă tu cari bagajul vieții cu tine tot timpul, nu poți vedea nimic așa cum este în realitate. În yoga, descriem mereu mintea ca o oglindă. O oglindă îți este folositoare doar dacă este curată și netedă. Dacă este ondulată sau încărcată de impurități, nu îți arată lucrurile așa cum sunt. Specificul unei oglinzi este de așa natură că, dacă stai înaintea ei, te arată în toată splendoarea. Următoarea persoană care vine și stă în fața ei, va fi de asemenea reflectată în toată splendoarea. Dacă un million de oameni se uită în oglindă, nu vor lăsa nici o frântură din calitatea lor în oglindă.

Dacă poți să îți menții mintea într-o stare în care expunerea la viață nu lasă nici un fel de reziduri în mintea ta, atunci poți vedea lucrurile pur și simplu așa cum sunt. Atunci este loc să creezi și să înnoiești fiecare aspect al vieți tale. Dacă ești receptiv la viață, dacă devii o reflecție a vieții mai degrabă decât să devii o minte și un set de gânduri, asta este ceea ce, în general, este considerat a fi creativitate.

 

#3 Implică-te în tot

 

Sadhguru: Dacă nu faci nici o deosebire între ceea ce este important și ceea ce nu este, între ceea ce îți place și ceea ce nu îți place, vei vedea lucrurile exact așa cum sunt. Dar în momentul în care decizi ce este al tău și ce nu este al tău și între ceea ce este important și ceea ce nu este, cum te vei implica în ceea ce crezi că nu este al tău? Unde nu există implicare, nimic nu funcționează cum trebuie. Când ești profund implicat în orice lucru cu care ești în contact în fiecare moment, doar atunci poți vedea clar, așa cum trebuie să vezi. Când privești lucrurile astfel, este foarte ușor să creezi orice, pentru că este doar o chestiune despre ce fel de material ai în mâini și cum să îl asamblezi.

 

 


Nota editorului: Un alt process simplu care este disponibil pentru cei care sunt interesați cum să fie creativi și cum să facă ordine în mintea lor este Isha Kriya, o meditație ghidată gratuită online, oferită de Sadhguru. Practicanții de Isha Kriya din întreaga lume au relatat că îi ajută să se relaxeze, să se concentreze și să aibă o imagine mentală mai clară.

 

Vezi meditația Isha Kriya, aici:  Isha Kriya

 

*** Acest articol a fost publicat cu acordul și ajutorul Isha Foundation www.ishafoundation.org

 

 

 

ABOUT SADHGURU


Untitled design(1)

Yoghin, mistic și vizionar, Sadhguru Jaggi Vasudev este un maestru spiritual care face diferența. Cu un amestec captivant de profunzime și pragmatism, viața și activitatea lui servesc ca o aducere aminte a faptului că yoga nu este o disciplină ezoterică care vine dintr-un trecut depășit, ci o știință contemporană de o relevanță vitală pentru vremurile actuale. El a dezvoltat metode născute din știintele străvechi pentru a permite omului modern să își transforme viața și să își ia destinul în propriile mâini. Pasionante și provocatoare, profunde, de o logică și desăvârșită înțelepciune, conversațiile sale i-au adus reputația unui vorbitor și lider de opinie internațional. Sadhguru este foarte căutat la forumuri globale prestigioase pentru a aborda probleme diverse cum ar fi drepturile omului, principiile în afaceri, probleme sociale, de mediu și existențiale. Ascultătorii din toată lumea au fost impresionați de înțelegerea lui pătrunzătoare asupra problemelor actuale și afacerilor internaționale, precum și de abordarea sa asupra temei bunăstării umane.

9152 Total Views 3 Views Today