c1e47b86249cc36ccb22689c57035b4Spring Temple Buddha are 128 de metri înălțime (fără a adăuga la măsurătoare piedestalul în formă de lotus) și este inclusă în Cartea Recordurilor drept cea mai mare statuie din lume. Statuia, care cântărește o mie de tone, a fost construită între anii 1997 – 2008 și îl înfățișează pe Vairocana Buddha, unul dintre Cei Cinci Buddha ai Înțelepciunii. Acesta este numit și Buddha al Adevărului absolut și este văzut ca întruchiparea vacuității.

Dimensiunea masivă și strălucirea statuii servește ca un memento că toată existența condiționată este Vid și nu are o identitate permanentă.

Vairocana Buddha mai este văzut și ca o reîncarnare a primului Buddha și este venerat mai ales în nordul Chinei . În cele mai multe curente budiste este considerat Buddha Suprem.

DSC03609Statuia este așezată pe două “scaune”- Scaunul de Diamant și Scaunul Sumeru, fiecare dintre acestea fiind o construcție în sine, cu mai multe etaje. Daca am adăuga și înâlțimea acestora, statuia ar ajunge la 208 metri.

Scaunul de Diamant este o clădire construită pe cinci nivele, fiecare conținând mai multe altare cu Spring Temple Buddha în miniatură. În total, sunt peste 5.000 de altare care conțin 6.666 mini-Buddhași!

În ciuda titlului său record, Spring Temple Buddha rămâne o minune în mare parte nedescoperită, ascunsă într-o parte îndepărtată din provincia Henan din China.

Buddha este facut din 108 kg de aur, cupru și oțel. Pentru o taxă suplimentară, vizitatorii pot merge să-i atingă degetele de la picioare pentru a realiza într-adevăr cât de mare este. Pentru a ajunge la statuie, există două rânduri de scări, fiecare cu 365 de trepte. Împreună cu cele ale clădirii de jos, sunteți nevoiți să urcați peste 1000 de scări!

Sub statuie a fost ridicată și o mănăstire budistă. Construcția a costat aproximativ 55 de milioane de dolari.

32763 Total Views 2 Views Today