Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!, spunea Mahatma Gandhi. Și noi o spunem mereu pentru ceilalți, niciodată pentru noi. Am învățat din cultura mediatică a noului secol, mai mult decât oricând, să vedem metehnele altora înaintea propriilor defecte, urâțenia înaintea frumosului, să criticăm înainte de a aprecia, să fim în competiție în loc să colaborăm, să căutam supremația înainte de a căuta echilibrul.

 

Este momentul să ne dăm seama că tot gunoiul mediatic este pentru creier ceea ce este zahărul pentru organism: un drog care ne adâncește în sluțenie. Este momentul să ne dăm seama cât de toxice sunt aceste bomboane strident împachetate ce învelesc esențe hidoase și respingatoare. Catastrofe, scandaluri, non-valori, manelisme, platitudini, cataclisme, suferință, nedreptate. E drept, ele există.

 

La fel de adevărat este că, în aceeași lume există deopotrivă întâmplări minunate, oameni frumoși, povești pline de inspirație, vești care chiar contează și care fac diferența. Poveștile frumoase și știrile pozitive stau însă în umbră. E greu să-ți mai imaginezi în tabloul mediatic actual că existența e plină de daruri.

 

Și totuși, lumea abundă de eroi și de povesti care produc mutații în structura noastră interioară. Dacă le descoperim. Oameni care au atins măiestria de a trăi viața așa cum este ea de fapt, ca pe o artă miraculoasă. Oameni care dăruiesc din preaplinul lor inspirație, mirodenia necesară fiecăruia dintre noi pentru a schimba sluțenia lumii care ne înconjoară.

 

Inspire Magazine pune reflectorul pe aceste povești profunde. Răspândim vorba despre cealaltă parte, nedreptațită, a felului de a privi realitatea. Aducem aproape Inspirația care te provoacă să fii tu schimbarea pe care o dorești în lume.

 

 


 

*** Citește și editorialul “Poveștile de lângă noi”, aici: Editorial

 

 

 

 

11615 Total Views 4 Views Today