Toată lumea aspiră la succes. Ai simțit vreodată că acesta vine mai ușor la unii decât la alții? Poate că este timpul pentru o nouă perspectivă. Citește aici cele 10 sfaturi pentru succes ale lui Sadhguru.


Dacă ai simțit întotdeauna că succesul este ceva evaziv, poate că este timpul să încerci ceva nou. Aici sunt 10 mantre de succes, utile în tot ceea ce faci.


 

# 1 Uită de Noroc, trăiește prin Intenție

1Sadhguru: Doar câteva lucruri se pot petrece din întâmplare. Dar, dacă te aștepți să ai noroc, lucrurile bune ți se vor întâmpla doar atunci când vei fi în mormânt, pentru că lucrurile pot cere timp. Chiar și teoria cuantică spune că, dacă încerci, poți trece printr-un perete o dată la un milion de ori, pentru că există o pulsație de particule și poți traversa în acel moment. Doar că, înainte de a ajunge la acel moment dintr-un milion, vei avea capul spart. Când trăiești din întâmplare, trăiești, de asemenea, în frică și anxietate. Când trăiești prin intenție și prin pricepere, nu contează ce se întâmplă sau nu se întâmplă, cel puțin te afli în controlul a ceea ce se petrece cu tine. Este o viață mai stabilă.

 

 

# 2 Încetează să te fixezi pe eșecuri

 

2

 

Sadhguru: Pentru un om dedicat, nu există eșec. Dacă pici de 100 de ori pe zi, înseamnă 100 de lecții învățate. Dacă te angajezi în acest fel să creezi ceea ce este cu adevărat important pentru tine, mintea ta devine organizată. Odată ce mintea se organizează, emoțiile se vor organiza și ele, pentru că modul în care gândești este modul în care te simți. Odată ce gândurile și emoțiile tale sunt organizate, energiile și corpul tau vor fi organizate. După ce toate acestea patru sunt organizate într-o direcție, capacitatea ta de a crea și de a manifesta ceea ce vrei este fenomenală. Tu ești creatorul.

 

 

# 3 Lucrează cu Claritate

 

3Sadhguru: Lucrul de care ființa umană are nevoie este claritatea, nu încrederea. Dacă dorești să mergi printr-o mulțime de oameni, iar viziunea ta este clară și poți vedea în ce loc se află toți ceilalți, poți trece prin mulțime fără a atinge pe nimeni. Dar dacă viziunea ta nu este clară, dar ai încredere, îi vei călca pe toți.

Pentru că nu există claritate, oamenii cred că încrederea este un substitut bun. Doar că nu poate fi așa. Să spunem că iei toate deciziile majore din viața ta așa: iei o monedă și o arunci în sus. Dacă e cap e într-un fel, dacă e pajură e altfel. Asta funcționează 50%. Dacă ai dreptate doar 50% din cazuri, există doar două profesii pe care le poți păstra – fie meteorolog, fie astrolog. Nu poți păstra orice alt loc de muncă pe această planetă.

 

# 4 Acceptă oamenii și lucrurile care nu îți plac

 

4Sadhguru: Pentru a manevra diferite tipuri de situații în viața noastră, avem nevoie de diferite identități. Dacă ești flexibil, dacă ai posibilitatea să te schimbi cu grație, atunci poți să-ți joci rolul până la capăt fără să ai nicio problemă cu asta. Dar pentru cei mai mulți oameni, personalitatea lor este ca o stâncă. Îi apasă tot timpul și îi face să sufere pentru orice lucru care nu se încadrează în limitele sale.

Dacă vrei să depășești asta, trebuie să faci ceva în schimb. Este un lucru simplu pe care îl poți face: fă echipă cu cineva pe care nu îl placi. Petrece timp cu acea persoană, cu dragoste, cu bucurie. Învață să faci lucruri care nu îți plac, stai cu oameni care nu îți plac și, în același timp, trăiește-ți viața cu sensibilitate, cu dragoste și bucurie.

 

# 5 Lasă calculele de-o parte

 

6Sadhguru: Nu este nevoie să aspiri la măreție. Dacă te focalizezi și îți stabilești bine limitele vieții tale dincolo de preocupările personale, vei fi oricum o ființă umană măreață. Dacă observi anumite persoane, măreția li s-a întâmplat nu pentru că au căutat să fie “mari”, ci datorită felului lor de a privi viața, dincolo de “Ce este despre mine?”

Dacă renunți doar la acest calcul din capul tău: “Ce este despre mine?” și funcționezi la capacitatea ta maximă, într-un anume fel vei fi mare, pentru că în mod natural te vei uita la: “Ce pot face cu tot ceea ce este din jurul meu?” Deci, în mod natural îți vei spori capacitățile pentru că sunt atât de multe de făcut!

 

 

# 6 Yoga pentru Succes

 

Sadhguru: Ambele sisteme, cel neurologic și cel energetic se ramifică mult între omoplați și mai sus. Deci, să păstrezi regiunea gâtului într-o stare bună este un lucru foarte important. După 3-4 minute de exerciții cu gâtul, vei vedea în mod clar că ești mult mai alert. Are loc un nivel mai ridicat de regenerare neuronală, memoria și acuitatea intelectuală, de asemenea, se îmbunătățesc.

 

# 7 Fii calm și Exuberant

 

Sadhguru: Pentru a avea succes, ai nevoie în mod esențial de capacitățile minții și corpului. Dacă vrei să valorifici mintea, una dintre cele mai importante calități este calmul. Calmul îți oferă acces la diferite dimensiuni ale minții. Dacă nu există calm, capacitatea de a folosi mintea este redusă foarte mult. O altă calitate importantă este nivelul energetic – ai nevoie de exuberanță, atât fiziologic, cât și pe plan intern. Numai atunci când energiile tale sunt exuberante, ai posibilitatea de a depăși obstacolele din viața de zi cu zi și poți să te îndrepți spre succes. Dacă calmul și exuberanța sunt aduse în mintea și corpul tău, succesul va veni la tine mult mai ușor.

 

# 8 Îmbunătățește-ți Intuiția

 

Sadhguru: Intuiția înseamnă că acorzi atenție vieții din jurul tău, în așa fel încât să poți vedea lucruri pe care cei mai mulți dintre oameni nu le pot vedea. Dacă nu există această înțelegere, nu urmărești nimic și nu ai pentru ce trudi. Mediocritatea poate fi transformată într-o activitate extraordinară, doar atunci când există o perspectivă profundă asupra unui lucru.

 

# 9 Găsește-ți Inspirația

 

Sadhguru: O altă dimensiune importantă este să fii în mod constant inspirat. Uită-te la motivul pentru care faci ceea ce faci și vezi dimensiunea mai mare a acestui lucru, contribuția pe care o aduci prin fiecare lucru mic pe care îl faci în viața ta. Fiecare acțiune pe care ființele umane o fac este o contribuție la o anumită dimensiune a acestei lumi. Orice ai face, cineva ar putea fi beneficia de asta. Să fii conștient de contribuția ta, te va ține inspirat.

 

# 10 Stabilește-ți standardul de Integritate

 

Sadhguru: Integritatea este importantă, pentru că atunci când vrei să funcționezi în lume, cât de multă încredere generezi persoanelor cu care interacționezi determină cât de ușoare sau de grele vor fi eforturile tale zilnice. Dacă există o atmosferă de încredere, capacitatea ta de a lucra va fi mult îmbunătățită – pur și simplu pentru că toată lumea îți va deschide calea, mai degrabă decât să-ți pună piedici.

 

[Photo courtesy: orvalrochefortStockMonkeysMenage a Moidave_mckeaguemomokacma @Flickr]

 

 

 

*** Acest articol a fost publicat cu acordul și ajutorul Isha Foundation www.ishafoundation.org

 

ABOUT SADHGURU


Untitled design(1)

Yoghin, mistic și vizionar, Sadhguru Jaggi Vasudev este un maestru spiritual care face diferența. Cu un amestec captivant de profunzime și pragmatism, viața și activitatea lui servesc ca o aducere aminte a faptului că yoga nu este o disciplină ezoterică care vine dintr-un trecut depășit, ci o știință contemporană de o relevanță vitală pentru vremurile actuale. El a dezvoltat metode născute din știintele străvechi, pentru a permite omului modern să își transforme viața și să își ia destinul în propriile mâini. Pasionante și provocatoare, profunde, de o logică și desăvârșită înțelepciune, conversațiile sale i-au adus reputația unui vorbitor și lider de opinie internațional. Sadhguru este foarte căutat la forumuri globale prestigioase pentru a aborda probleme diverse cum ar fi drepturile omului, principiile în afaceri, probleme sociale, de mediu și existențiale. Ascultătorii din toată lumea au fost impresionați de înțelegerea lui pătrunzătoare asupra problemelor actuale și afacerilor internaționale, precum și de abordarea sa asupra temei bunăstării umane.

15960 Total Views 4 Views Today